Minunile Maicii Domnului – Minunea 1

MINUNILE MAICII DOMNULUI IN PROFETIILE VECHIULUI TESTAMENT (PREDICI ÎN ZILELE POSTULUI ADORMIRII MACII DOMNULUI CÂND ÎN BISERICI SE OFICIAZA PARACLISUL MAICII DOMNULUI)

MINUNEA 1
FAGADUINTA RASCUMPARATORULUI

Dupa caderea în pacatul stramosesc a protoparintilor nostri Adam si Eva, Dumnezeu vazându-i groaznic de înfricosati, îndurerati si ruinati, le-a fagaduit venirea în lume a Rascumparatorului. Iata cuvintele rostite de Dumnezeu în aceasta fagaduinta: ,,Dusmanie voi pune între tine si femeie, între seminitia ta si semintia ei; aceasta îti va tinti tie capul, iar tu îi vei tinti Lui calcâiul” (FACERE 3,15). Din acest verset reiese lupta dintre om (specia generata de Eva) si diavol (al carui simbol este sarpele), dupa cum mai reiese si din Apocalipsa: ,,Si l-a prins pe Balaur, pe sarpele cel vechi, care este diavolul si Satana, si l-a legat pe o mie de ani” (APOCALIPSA 20,2). Ca în tot cuprinsul Apocalipsei, exista cifre si numere cu valoare simbolica, care exprima cantitati sau raporturi determinate. Numarul 1000 simbolizeaza o perioada foarte lunga sau o cantitate foarte mare asa cum o foloseste si limbajul popular în expresiile: ,,Sa traiesti o mie de ani”, sau ,,Ti-am spus-o de o mie de ori”. Ca este asa – si aplicând o traducere foarte riguroasa – o dovedeste faptul ca textul original grecesc foloseste expresia TA HILIA ETE – MIILE DE ANI, un plural care nu mai lasa loc la îndoieli. Interpretarea literala – ca si traducerile neglijente – au dat nastere multor confuzii si rataciri, precum vechiul HILIASM si mai noul MILENARISM.

Prin cuvintele de la FACERE 3, 15 Domnul Dumnezeu vesteste lui Adam si Evei, ca din samânta lor se va naste Preacurata si pururea Fecioara Maria, pierzatoarea blestemului lor. Apoi, din Preasfânta Fecioara Maria Se va naste Iisus Hristos Dumnezeu-Omul, Care prin jertfa Sa de pe Cruce, îi va rascumpara pe ei si tot neamul omenesc din robia vrasmasului-diavol. Acest Mântuitor si Rascumparator îi va scoate din legaturile iadului, le va reda iarasi Raiul si îi va învrednicii de cerestile locasuri.; iar satanicescul cap al sarpelui-diavol îl va calca si îl va zdrobi pentru totdeauna. Aceasta a fost fagaduinta adevarata despre:
– Preasfânta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria;
– Fiul lui Dumnezeu Care avea sa Se zamisleasca de la Duhul Sfânt si sa Se întrupeze în pântecele ei pururea fecioresc, sa Se nasca si sa sfarâme capul sarpelui-diavol.

Cuvintele rostite de Dumnezeu la FACERE 3, 15 mai poarta numele de PROTOEVANGHELIA, care constituie întâia deschidere a sperantei pentru mântuire a celui cazut.

Stabilirea de catre Dumnezeu a aducerilor de jertfe de animale, preînchipuiau JUNGHIEREA Mielului lui Dumnezeu Care ridica pacatul lumii (IOAN 1, 29).

BIBLIOGRAFIE:
1. BIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURA, EDITIE JUBILIARA A SFÂNTULUI SINOD; Tiparita cu binecuvântarea si prefata Prea Fericitului Parinte TEOCTIST, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; VERSIUNE DIORTOSITA DUPA SEPTUAGINTA, REDACTATA SI ADNOTATA DE BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, ARHIEPISCOPUL CLUJULUI; Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române; BUCURESTI – 2001;
2. MANDITA, Protosinghel Nicodim – MINUNILE MAICII DOMNULUI – tiparita cu binecuvântarea Prea Sfintitului Parinte GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului; EDITURA AGAPIS; BUBURESTI – 2001.

de Preot prof. Gheorghe-Radu Salagian – Parohia Ortodoxa Româna Micula Noua cu filia Bercu Nou si Scoala cu clasele I-VIII ,,Avram Iancu”, Satu-Mare

Sursa: Calauza Ortodoxa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s