Părintele Ciprian: Apostolat în lumea virtuală?

Parintele Ciprian1

Părintele Ciprian

Fie că ne place, fie că nu trebuie să recunoaştem că internetul face parte din viaţa noastră, la fel ca electricitatea, autoturismul, telefonul mobil … şi este foarte important pentru ca aduce cu sine un nou concept: „lumea virtuală”.

În această „lume” găsim comunităţi, instituţii, organizăţii, magazine … toate virtuale, dar, cel mai important, găsim oameni reali, nu virtuali. Aşa că, nu văd cum am putea să o ignorăm acest tărâm nou.

Mântuitorul ne-a lăsat poruncă: „Mergând învăţaţi neamurile …” (Matei 28,19) şi atunci vin şi mă întreb, oare, se poate face apostolat în lumea virtuală?

Internetul, ca majoritatea lucrurilor, are părţi lui bune, dar şi rele. Ştim cu toţii că internetul te poate acapara şi e foarte posibil ca din pricina lui să ajungi în situţia de a neglija lucruri cu adevărat importante din viaţa ta, cum ar fi: familia, rugăciunea, Biserica, şcoala … deasemenea mai ştim că internetul poate şi ispiti pentru că îţi aşterne în faţă multe tentaţii, aproape gratuite, la câteva click-uri distanţă.

Cu toate acestea, internetul este şi rămâne un mijloc foarte eficient de comunicare ce oferă acces la informaţie.

La urma urmei, internetul e bun sau rău în funcţie de cum şi pentru ce îl foloseşti!

Revenind la întrebarea de mai sus, dacă se poate face apostolat în lumea virtuală, voi răspunde că: Se poate şi e necesar, pentru că Lumina lui Hristos trebuie să ajungă peste tot, până la marginile lumii, fie ea chiar și o „lume virtuală”.

Mulți sunt cei care se ostenesc în acest sens, astfel au apărut mai multe site-uri şi blog-uri ortodoxe care oferă o alternativă și o cale de acces către tezaurul Ortodoxiei.

Cei care îşi asumă această misiune, trebuie sa fie foarte atenţi, pentru că multe pericole pândesc din umbră, iar vrajmaşul bântuie şi el pe aici căutând pe cine să înghită.

Toţi aceia care prin postările lor caută să zidească duhovniceşte pe aproapele, ca fii ai Bisericii Dreptmăritoare mărturisind ortodox credinţa în Hristos, fac apostolat, nu virtual ci real.

Cu dragoste, Părintele Ciprian!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s