Părintele Mitropolit Teofan: Cuvânt la Duminica Ortodoxiei (24 martie 2013)

Duminica Ortodoxiei 2013

Părintele Mitropolit Teofan

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi pe care a dăruit-o Bisericii Lui.

Astăzi, este ziua noastră, a tuturor celor care am fost botezaţi în numele Sfintei Treimi, în Sfânta Biserică drept-slăvitoare a Domnului Hristos, Biserica Ortodoxă.

După spusele marelui nostru duhovnic, părintele Rafail Noica, Ortodoxia este firea omului, adică împlinirea năzuinţelor cele mai lăuntrice ale omului, fără de care el nu se poate simţi în plenitudinea lui, ca trăind, mărturisind şi cunoscând Adevărul, Care este Hristos Domnul.

Ortodoxia nu este o filosofie, una dintre multele existente, nu este o confesiune creştină, una din multele existente, nu este una dintre religii, ci este Hristos-Domnul, este plenitudinea adevărului, singurul adevăr care ne face liberi cu adevărat şi pe care unii îl înţeleg deplin, alţii în parte, iar alţii, din păcate, deloc.

Ortodoxia este devenirea întru fiinţă a omului, adică împlinirea cererilor noastre din rugăciunea pe care ne-a lăsat-o Domnul: «Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi».

Ortodoxia nu este raţiunea de a fi vrăjmaş cuiva, ci înfrăţirea şi cuprinderea în iubire a tuturor oamenilor, îmbodobită cu conştiinţa că Ortodoxia este deţinătoarea adevărului de credinţă“.

Sursa: DOXOLOGIA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s