Despre atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe Române

Starea firească a Bisericii este o stare de cruce, o stare de răstignire… (Părintele Mitropolit Teofan Savu)

Tot timpul Biserica a fost urmărită și acuzată, și, mai ales, atacată de oameni care nu cunosc viața Bisericii, n-au trăit-o și nici nu înțeleg ce rost are Biserica în societate. (Părintele Mitropolit Laurențiu Streza)

Cel rău n-are liniște atâta vreme cât lucrurile merg bine și, de aceea, își propune să lovească în cea mai importantă instituție spirituală a neamului. De fapt, Biserica este coloana vertebrală  neamului și, dacă această coloană vertebrală, care îl ține, este ruptă, cei ce n-au un crez, n-au o așezare – s-ar bucura să ne vadă târându-ne ca niște râme: fără coloană vertebrală… (Părintele Mitropolit Andrei Andreicuț)

La întrebarea câtă încredere aveți în Biserică, sigur că nimeni nu știe exact ceea ce măsoară… Întrebați dacă vor religia în școli, 80 la sută dintre români continuă să spună că vor religia în școală. Și atunci întrebarea este: care indicator este mai semnificativ pentru a măsura ceva?… (Prof. D. Dungaciu)

După ce că Biserica e umilită, atacată pe nedrept, i se cere: mai stai o dată, să te mai luăm o dată la palme!… Biserica nu o pot birui nici porțile iadului, ce facem acum, punem presa să se lupte cu Biserica? Păi Biserica suntem noi, în primul rând… Bisericii i se cere, într-o logică absolut schizoidă a acestor vremuri, să facă acte caritabile, dar, totodată i se cere să fie săracă… (Florian Bichir)

 

***

Anunțuri

O părere la “Despre atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe Române

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s