Panaghia Saidnaya și miraculoasa recompunere a trupului unui saudit măcelărit

Icoana Maicii Domnului Saidnaya

Icoana Maicii Domnului Saidnaya

Sursa imaginii: aici

Ne e de folos să ne reamintim ori să aflăm, dacă nu am făcut-o încă: Cine este Dumnezeul nostru și cine este Maica Lui, cea care, om asemenea nouă fiind, s-a adeverit de o disponibilitate totală față de voia lui Dumnezeu, dăruită fiind Lui încă de dinainte de zămislire, prin rugăciunea fierbinte și sfânta promisiune a părinților săi, ea însăși dăruindu-I-se apoi, încă de copilă, pentru ca ulterior, Dumnezeu să-Și ia trup de om din trupul ei pururea feciorelnic.

Crescută în Sfânta Sfintelor, unde Arhiereul vremii singur intra și numai o dată pe an, sub povățuirea directă a lui Dumnezeu și slujindu-i ei îngerii, smerita Fecioară Maria, citind despre Fecioara ce avea să ia în pântece, își dorea să fie vrednică de a fi rânduită ca una din slujnicele acelei minunate Fecioare despre care vorbiseră Proorocii, neștiind că ea însăși avea să fie Maica lui Dumnezeu.

Acestei minunate făpturi omenești, căreia Dumnezeiescul ei Fiu ne-a încredințat și pe noi în timpul celui mai greu moment al vieții Sale pământești și care ne-a primit în inima sa de mamă chiar atunci, în vremea cumplitei sale sfâșieri lăuntrice, nu vom putea niciodată să-i fim îndeajuns recunoscători și mulțumitori pentru nenumăratetele și minunatele sale binefaceri față de noi. Nu putem decât să o mărturisim iar și iar, slăvind pe Dumnezeu, Care Se proslăvește necontenit întru ea.

Multe sunt minunile Maicii lui Dumnezeu și mila ei este nemăsurată nu numai față de creștini, ci și față de tot omul care îi cere ajutorul. Celebră este deja întâmplarea șeicului arab, care s-a învrednicit a fi dăruit cu două mari minuni de către Maica Domnului: dobândirea de prunci și propria sa înviere din morți și nu oricum, ci prin recompunerea trupului care îi fusese măcelărit.

Părerile sunt împărțite. Credincioșii nu pun la îndoială puterea Maicii Domnului și află în relatarea acestei minuni un prilej de evlavie în plus și o nouă ocazie de a da slavă lui Dumnezeu pentru toate. Cine însă nu vrea să aibă ochi de văzut și urechi de auzit se îndoiește și de veridicitatea acestei întâmplări și s-ar îndoi și dacă i-ar vorbi chiar cel înviat din morți. Dumnezeu să aibă milă de toată zidirea Sa, mântuind-o cu judecățile știute numai de El.

Redau mai jos întâmplarea pe care am luat-o dintr-o carte semnată de Sfânta Mănăstire Bunea, comuna Vulcana-Băi, județul Dâmbovița:

În decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a înfățișat la mai multe agenții de presă, pentru a relalta o întâmplare de necrezut, care i s-a petrecut și care i-a schimbat viața. Povestea a apărut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat în ziare, reviste și broșuri în Arabia Saudită, în Siria, Palestina și în țările vecine. Această minune a Maicii Domnului a covârșit cu înfricoșată surprindere toată lumea arabă musulmană și întreg Orientul Mijlociu.

Acum câțiva ani, acel saudit s-a căsătorit cu o musulmană foarte bogată însă stearpă. Anii au trecut și, în pofida tuturor străduințelor și a cheltuielilor medicale însemnate făcute la mulți doctori, au rămas fără copii. Părinții lui i-au propus să se căsătorească cu o altă femeie, păstrând-o și pe întâia soție. (Legea locală îngăduie până la patru căsătorii concomitent.)

Obosit, neliniștit și deznădăjduit, bărbatul nu a primit sfatul părinților săi, ci a ales să plece în vacanță cu soția sa în Siria. Ajunși acolo, au închiriat o limuzină și un șofer care să-i poarte ca ghid în călătoriile lor prin Siria. De-a lungul vacanței, șoferul a observat că perechea saudită părea amărâtă, îndurerată, mâhnită. Deoarece devenise apropiat de pereche, șoferul ghid i-a întrebat de ce sunt nefericiți – poate pentru că nu sunt mulțumiți de felul în care conduce excursia?

Cei doi soți i-au mărturisit șoferului că pricina nefericirii lor este neputința de a avea copii. Șoferul, care era și el musulman, le-a spus că, în Siria, creștinii ortodocși au o mănăstire numită Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvânt grecesc, care înseamnă ”Preasfânta” șu un cuvânt arab, care înseamnă ”Doamna noastră”) și că mulți oameni care nu pot avea prunci se îndreaptă către icoana ei, făcătoare de minuni. Ei merg la mănăstire spre a se ruga și primesc o părticică din fitilul candelei care arde înaintea icoanei celei minunate. Iar apoi, ”Maria creștinilor” le dă cele ce doresc, după credința lor.

Însuflețiți de emoție, arabul saudit și soția sa i-au cerut șoferului să-i ducă la Mănăstirea Saidnaya, a Doamnei creștinilor, spunând: ”Dacă vom avea un copil, mă voi întoarce și-ți voi da drept mulțumire 20 000 de dolari, iar mănăstirii, 80 000 de dolari”. Astfel, s-au dus la mănăstire și au făcut precum li s-a zis.

Mai apoi, s-au întors la ei acasă și, după ceva vreme, femeia a aflat că este însărcinată. A fost cu adevărat o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Născătoarea.

Acum, de îndată ce soția sa a născut, bărbatul saudit, fericit nevoie-mare, a vrut să se întoarcă în Siria, ca să-și țină făgăduințele pe care le făcuse.

La întoarcere, l-a sunat pe șofer și i-a cerut să-l ia de la aeroportul din Damasc. Însă șoferul, care se va dovedi un om viclean și rău, i-a convins pe doi prieteni ai săi să meargă împreună cu el la aeroport, ca să-l ia pe bogatul arab saudit, să îi ia banii și să-l omoare. Așadar, l-au așteptat la aeroport, iar acesta, pe drum, fără să își dea seama că plănuiseră să îl omoare, le-a spus prietenilor șoferului că le va da și lor câte 10 000 de dolari, fiecăruia în parte.

Fiind ei tot nemulțumiți, s-au abătut de la drumul către mănăstire și au mers într-un loc pustiu, unde l-au ucis pe bărbatul saudit, apoi, i-au tăiat capul și celelalte părți ale trupului său, mâinile și picioarele, în bucăți. Orbiți de patimă și copleșiți de fapta groaznică pe care tocmai o săvârșiseră, au pus rămășițele bărbatului în portbagjul mașinii, în loc să le părăsească acolo.

După ce i-au luat banii, ceasul și tot ce mai avea, au purces să caute un alt loc pustiu, pentru a scăpa de rămășițe.

Apoi, pe când se aflau pe autostrada națională, mașina a făcut o pană și s-a oprit în mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos, ca să vadă ce se întâmplase cu motorul. Un motociclist s-a oprit să-i ajute însă ei, temându-se ca nu cumva să se descopere fapta lor cea groaznică, au spus că nu au nevoie de ajutor. În timp ce pleca, motociclistul a observat sânge picurând din spatele vehiculului și a chemat poliția, pentru investigații, căci întreaga scenă și cei trei oameni dădeau de bănuit. Polițiștii au sosit și, văzând sângele de sub mașină și de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

Ei bine, atunci când au deschis potbagajul, dintr-o dată, bărbatul saudit s-a sculat, în chip vădit și minunat în viață și teafăr, zicându-le: Chiar acum, această Panaghia a isprăvit să-mi coase gâtul, chiar aici – și le-a arătat zona mărului lui Adam – după ce mi-a cusut restul trupului.

Văzând aceasta, cei trei ucigași și-au pierdut de îndată mințile, au înnebunit. Poliția le-a pus cătușele și, în timp ce erau putați către un spital de psihiatrie, criminalii strigau că este cu neputință ca bărbatul saudit, pe care-l omorâseră, decapitaseră și măcelăriseră, să mai fie în viață.

Sauditul a mers la un spital, spre a fi examinat de către doctori, iar aceștia au confirmat și au întărit faptul că acele cusături erau făcute de puțină vreme, validând, astfel, această întâmplare minunată. Cusăturile erau și sunt încă evidente. Atunci când sauditul a ieșit din portbagajul mașinii, părea a fi, literalmente, făcut din nou, ”pus laolaltă”, mărturisind întruna că Panaghia a pus la loc trupul său și l-a înviat cu ajutorul Fiului ei.

Imediat după aceasta, arabul saudit și-a chemat rudele în Siria și au mers cu toții la mănăstirea Panaghiei Saidnaya, dând laudă, slavă și rugăciuni, iar în locul darului inițial, de 80 000 de dolari, pe care îi făgăduise, a dat 800 000 de dolari, pentru neprețuitul dar al Născătoarei de Dumnezeu.

Astăzi, atunci când bărbatul saudit istorisește amănuntele acestei minuni copleșitoare, își începe povestirea cu cuvintele: ”Pe când eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmează…” – ceea ce arată că nu mai e musulman nici el, nici familia sa.

Slavă Domnului, Dumnezeului nostru, Domnul puterilor!

Oameni care au înviat din morți, Sfânta Mănăstire Bunea, pp. 23-27.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s