Răspuns la rugăciune

raspuns la rugaciuneIar Celui Ce poate face, prin puterea cea lucrătoare în noi, cu mult mai presus decât toate câte cerem sau pricepem noi, Lui să fie slava.

(Efeseni 3: 20).

Deseori, se întâmplă să auzim cum oamenii povestesc cât de greu le e să se roage. Din păcate, toți slăbim adeseori în credință, când ne găsim în situații grele sau când răspunsul la rugăciunea noastră se lasă îndelung așteptat. Ne descurajăm și, uneori, chiar încetăm cu totul să ne rugăm. Dacă am vedea în Domnul un Tată iubitor, dacă am crede cu tărie în cuvântul Lui, nu ne-am lăsa niciodată de rugăciune. Domnul întârzie, deseori, cu răspunsul, din pricini ce rămân ascunse de noi, dar asta nu înseamnă că nu ne aude.

Când Mântuitorul a fost chemat la Lazăr, care era pe moarte, pe care-l iubea și-l numea prieten, El a zăbovit, așteptând încă două zile, până când a mers la Betania. O asemenea purtare ar putea să ne mire, dar acum știm de ce a zăbovit. A venit după moartea lui Lazăr, când surorile și toți apropiații Lui nu mai așteptau de la El nimic; și iată că, atunci când totul părea terminat, Domnul l-a întors pe Lazăr la viață, a prefăcut plânsul în bucurie și le-a arătat tuturor slava și puterea dumnezeiască.

Deseori, Dumnezeu face cu noi la fel. Ne rugăm cu osârdie, de multe ori alergăm cu lacrimi la El, dar nu se schimbă nimic din tot ce ne amărăște. Domnul știe însă de ce nu răspunde la rugăciunea noastră îndată. Să nu deznădăjduim, să credem că El ne aude și poate că izbăvirea va apărea tocmai când o să ni se pară că totul este pierdut!

Să ținem minte că El, Milostivul, Atotputernicul, poate face neasemuit mai mult decât ne închipuim noi. Așadar, să nu-l întristăm cu puțina noastră credință, ci să nădăjduim că rugăciunea noastră sinceră va fi ascultată și împlinită, spre binele nostru, întotdeauna.

Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu,

Traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas,

Editura Σοφία, București, 2012,

  1. 264 – 265.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s