Mitropolitul Teofan, victimă a unui complot. Ce se urmărește, de fapt?

parintele-mitropolit-teofanIulian Capsali:

Pe un site obscur dedicat Bisericii Ortodoxe de către forțele care se reclamă ca „anti-ecumeniste”, dar care se folosesc de spaimele deja bine induse de bezmetici în firile mai sensibile și naive, a apărut un atac abject asupra Mitropolitului Moldovei, IPS Teofan.

De altfel, probabil că cei mai atenți au observat propensiunea extremiștilor zelotiști în a murdări cu predilecție imaginea unuia dintre cei mai iubiți ierarhi ai BOR, atac sporit după întâlnirea sinodală din Creta.

Creștinii știu că dracul nu scutură pomii fără roade. Care este însă mobilul acestor atacuri?

Prestația la acest Sinod a delegației BOR, în special a Patriarhului Daniel și a IPS Teofan, este considerată ca hotărâtoare pentru păstrarea Predaniei Bisericii Ortodoxe, fiind cunoscut faptul că acest Sinod avea pe agendă o relaxare a implicării personale a credincioșilor în urcușul duhovnicesc, fapt care ar fi putut afecta ansamblul eclezial, Pliroma Bisericii. Asta o spun monahii din Sf. Munte – cu excepții mărunte, ale unor zelotiști îndepărtați din Sfintele Mănăstiri -, dar și un mare teolog grec, Mitropolitul Ierotheos Vlahos, care a fost prezent la dezbateri, și a cărui autoritate este necontestată.

Una dintre problemele ridicate în întâlnirea de la Creta a fost cea despre post. Cel mai hotărât, cu blândețe, dar cu tărie, a fost IPS Teofan, cel care a cerut respectarea Tradiției instituite de Tipicul cel Mare – care își are originea la Sfântul Sava -, ce a fost completat de mulți Sfinți din marile oaze monahale de-a lungul vremii și adaptat necesității pastoratiei în lume a preoților și a credincioșilor mireni.

În lumea Ortodoxă, postul se întinde de la acrivie la pogorământ, rolul duhovnicului fiind cel esențial în stabilirea lui personalizată, în funcție de foarte mulți factori (tărie sufletească, sănătate, vârstă, locul de muncă, perioadele de deplasare șamd).

În lumea creștină heterodoxă, s-a renunțat în cea mai mare măsură la post. Tocmai IPS Teofan a făcut apel, în Creta, la păstrarea acestuia ca exercițiu duhovnicesc extrem de important în economia mântuirii.

Ei bine, ipochimenii perverși au indus în public ideea că IPS Teofan impune desființarea posturilor din zilele de miercuri și vineri, precum și o laxitate exagerată în posturile mari de peste an, bazându-se pe o manipulare de efect, pentru că lumea nu mai este atentă la detalii, fiind amețită de torentul de informații – care sunt, în acest caz, diabolic denaturate. Titlul paginii pocnește cititorul direct:

„Teofan Savu desființează postul, zilele de post și Marile Posturi de peste an în ediția online a Calendarului Creștin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desființează și Praznicul însuși al Sfintelor Paști, precum și toate indicațiile liturgice ale duminicilor și praznicelor mari, mijlocii și mici.”

Acestă manipulare grosolană se bazează pe un calendar ortodox provizoriu pentru anul viitor, găsit pe prestigiosul site Doxologia, ce aparține Mitropoliei Moldovei: http://www.doxologia.ro/calendar-ortodox/2017-02, ce a fost pus în paralel cu un alt site (Noutăți Ortodoxe), care are un calendar adaptat general până în anul 2037.

Turpizii ce se ascund în spatele sitului Actadiurna se prevalează de faptul că oamenii nu sunt atenți la un detaliu extrem de important: în partea de sus, pe fond albastru, se face o precizare foarte limpede a redacției Doxologia: „Calendarul, cu excepția celui corespunzător ANULUI CURENT, este GENERAT AUTOMAT, fără alte indicații liturgice, tipiconale (inclusiv cele care țin de data Paștelui) care VOR FI INTRODUSE LA LOCUL CUVENIT după publicarea în forma tipărită a conținutului calendarului creștin-ortodox aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vă mulțumim pentru înțelegere.”(subl. mele)

Deci e limpede: calendarul pe anul viitor nu este în forma sa finală până când nu va avea girul Sfântului Sinod!

Ce spun însă declasatii anonimi din spatele acestui site imund: „Rugăm observați la linkul de mai sus ediția online a Calendarului Creștin Orotodx 2017, autorizată de cel numit Mitropolitul Moldovei și Bucovinei Teofan Savu: NU SUFLĂ O VORBA despre POST, ZILE DE POST, ȘI POSTURI! Praznicul Sfintelor Paști (pe care îl ciuntește), al Sfinților Apostoli, al Adormirii Maicii Domnului, al Nașterii Domnului, apar ca zile de sărbătoare obișnuită printre celelalte zile de sărbătoare marcate cu roșu!” Și continuă apocaliptic:”Ortodocși români, luați la cunoștință că Dl Teofan își vede liniștit de AGENDĂ (…) Tocmai ca să fie un zelos implinitor al poruncilor sataniștilor la al căror cherem se află! Acestea le îndrăznește Mitropolitul Moldovei: DESFIINȚAREA POSTULUI ÎN BISERICA! Pe principiul: nu suflă o vorba poporului despre…, poporul va uita, și Super-memorandumul, cu mirsavenia cretană se va implementa! Căsuța „desființarea posturilor” se va bifa! La acestea însă noi strigm: ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!” șamd.

Desigur, numai minți diabolice pot să rafineze minciuna până la asemenea grad de perfecțiune.

Care sunt scopurile acestor drenori de puroi zelotist „duhovnicesc”? – fiind deja cunoscute în context agresiunile filmate ale unor forțodocși de vreo 120 de kg./per bucată, ce-i cereau imperativ vlădicii Teofan – care a ieșit pentru ei din slujbă special ca să-i liniștească, neștiind că aceștia nu aveau nevoie decât ca să-și ilustreze public netrebnicia – să se dezică de presupuse acte de „trădare” a ortodoxiei.

Nimic altul decât SCINDAREA Bisericii Ortodoxe Române, una dintre puținele Biserici Autocefale care au rezistat timpului fără ca facțiunile zelotiste să-și fi indus duhul anarhist (cu mici excepții lipsite de orice importanță). Atacul împotriva unui ierarh extrem de important al BOR, are însă o bătaie ceva mai lungă: distrugerea oricărei autorități din Biserică.

Fără structura autorității apostolice transmisă prin ierarhie, Biserica nu ar fi rezistat peste doua milenii.

Biserica Ortodoxă este și astăzi, cu toate atacurile zilnice din presă care încearcă decredibilizarea ei, o instituție structurată și reprezentativă, al cărei rol în formarea spirituală și culturală, precum și a statului național unitar, nu poate fi contestat rațional. Încă exercită, cu toată opoziția ONG-urilor „societății deschise”, o mare influență în spațiul public cvasi-majoritar creștin al țării.

Ceea ce nemultumeste forțele globaliste mondiale.

IPS Teofan este unul dintre cei mai iubiți ierarhi ai noștri, în plus Moldova fiind o vatră ortodoxă de o importantă capitală în spațiul românesc – de aici și cauza concentrării manipulărilor pe persoana sa.

Se lucrează, inclusiv prin trădători din serviciile secrete aservite, la distrugerea fibrei creștine a românilor, iar la aceasta concură, cum aminteam, organizațiile „Soros”, secte meta-creștine, mass media plină de acoperiți ai serviciilor precum și ambasada SUA, vectorul principal al secularizării în România, cea care pune presiune, prin DNA, asupra factorului politic, iar prin rapoartele insolente ale Departamentului de Stat, chiar și asupra Sfântului Sinod al BOR.

Cea mai mare reușită a lor ar fi însă o mișcare centrifugă ÎN INTERIORUL BOR. Pentru aceasta, se încearcă desființarea încrederii în autoritate.

Avem de-a face, mutatis mutandis, cu „tinerii frumoși și liberi”, care acționează ca masă de manevră în politică, transmutați pe post de berbeci la ușa Bisericii – dar pe care știm că nici „porțile iadului nu o vor birui” (Matei – 16:18). Este însă același modus operandi folosit după hecatomba de la „Colectiv”.

Fiți însă tari în credință și nu va lăsați manipulați de cei în spatele cărora stă chiar cel care ațâță duhul răzvrătirii, al minciunii și al trufiei – inclusiv al celei zelotiste, de-a dreapta: stăpânul întunericului.

Sursa: ActiveNews

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s